У жовтні 2022 р. виповнюється 350 років від народження гетьмана Пилипа Орлика.
До ювілею ми підготували документальне видання «Пилип Орлик і мазепинці. Джерела», упорядковане відомою дослідницею історії козацтва Тетяною Таїровою-Яковлєвою.
До збірки увійшло листування Пилипа Орлика та Івана Мазепи з тогочасними політичними та державними діячами Європи, яке розкриває обставини та зміст перемовин гетьмана Мазепи щодо формування європейської коаліції, спрямованої проти Москви, та низка інших документів, які містять цінні відомості про політичну ситуацію в Гетьманщині, її повсякденне життя за часів Мазепи, долю мазепинців.
Частина документів, які увійшли до книжки, публікуються вперше та не були відомі не лише широкому загалу, а й фахівцям-історикам. Інша частина джерельних пам’яток, що містяться у збірці, до цього були опубліковані з помилками, які виправлені у цій публікації.
Загалом комплекс цих документів зберігається у Москві та не доступний українським дослідникам. Тож тепер ці пам’ятки будуть повернуті Україні.

Ціна книжки складе 300 грн. Перші примірники видання очікуємо на початку жовтня 2022 р.

Всі охочі можуть оформити передзамовлення - для цього просимо звертатись на електронну скриньку видавництва Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. В листі просимо зазначити ПІБ платника, на якого потрібно виставити рахунок для передоплати, та відомості для відправки книжки Новою поштою: місто, номер відділення, мобільний номер.